Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.
Převaha bílkovin v krmivu z čistého kuřecího, lososího a jehněčího masa (až 37% sušeného masa, hlavní objemovou složkou krmiva maso, nikoliv obiloviny).
Kvalitní, jasně deklarované tuky - absolutní množství omega nenasycených mastných kyselin v recepturách = 4,1% - 5,5 %. To dosvědčuje vysokou kvalitu použitých surovin ve vynikajících kvantitativních poměrech ve prospěch masa, kuřecího, rybího,a skopového tuku.
Použití nutričně excelentního skopového tuku světově raritní.
Nízký obsah škrobů výhradně z rýže, ovsa, brambor. Se striktním vyloučením pšenice a kukuřice ze všech receptur včetně Light (však také tato receptura je nositelem prestižního ocenění – viz titulní strana)
Zelenina v objemově nezanedbatelném množství s důrazem na obsah termostabilních buněčných zametačů volných radikálů, kloubní výživa (až 4 násobná dotace glukosamin a chondrotin sulfátu+ MSM oproti běžné praxi).
Receptury sestaveny podle britských tradic péče o psa.
Nejsou použity žádné vedlejší produkty živočišné ani rostlinné, žádné suroviny nízké nutriční hodnoty pro psa (sója, kukuřice) nebo suroviny snadno alergizující (pšenice, mléčné výrobky, bílkovinné koncentráty, hydrolyzované krmné bílkoviny).
Všechny suroviny jsou výrobcem nakupovány na území Velké Británie (nejsou poptávány na surovinové burze napříč kontinenty s jediným zadáním - nízkou cenou, jako tomu je u komerčních výrobců). Aktivně a podle pevných standardů vybíráni dodavatelé poskytující jen nejvyšší kvalitu surovin z hlediska výživové hodnoty. Absence nežádoucích chemických látek - vše laboratorně testováno před nákupem surovin pro Barking Heads.
Žádná zchutňovala, barviva, sůl, geneticky modifikované suroviny, suroviny používané běžně v krmivářství, ale podezírané ze zdravotních rizik pro psa (menadion, hydrogenfosforečnan vápenatý).